Българите събраха над 81 хил. лв. от жълти стотинки за изоставени деца

Българите събраха над 81 хил. лв. от жълти стотинки за изоставени деца

Шест тона жълти стотинки на стойност 81 016.09 лв. събраха българите и редица български фирми в дарителска кампания в полза на изоставени деца, съобщиха във вторник от "Виваком", която съвместно с търговски вериги за трета поредна година организирха разполагането на касички в магазините си за оставяне при желание от страна на клиентите рестото при покупки.

Парите бяха предоставени от главния изпълнителен директор на телекома Бернар Москени на фондация "Надежда за малките”. Сумата ще подпомогне функционирането на "Малката къща” в столичния кв. "Княжево", която предоставя алтернатива за временно отглеждане, индивидуална грижа и внимание на изоставени бебета и малки деца.

Повече от половината от парите – 45 хил. лв., са дарени от хората, останалите са от корпоративните партньори на кампанията.

Тази година в Операция "Жълти стотинки” са участвали два пъти повече компании в сравнение с 2011 г. Това позволи поставянето на над 2000 касички в общо 800 обекта в страната. В специалните брандирани кутии на инициативата всеки можеше да остави рестото си при покупката на стоки или услуги в магазините на "Виваком" и в клоновете на ОББ, "Карфур", "Мосю Бриколаж", "Чиполино", "Техномаркет", кафенетата "Онда", обектите на inmedio, Relay, 1 Minute, в Техномаркет@home, Public, Renault-Nissan, Total, Air France, Jeff, DHL, Ciela, Девин и Groupama.

През 2011 г. инициативата на VIVACOM Фонд успя да събере общо 51 714 лв., което осигури пълноценното функциониране на Малката къща в кв. Княжево за година напред.

В рамките на цялата следваща година всеки, който желае, може да продължи да подкрепя децата от "Малката къща” в кв. Княжево. Това може да стане чрез SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS MALKITE (1 лв. на SMS), с обаждане на 0 900 5 10 01 (1 лв. на обаждане) и с банков превод по сметка в ОББ (IBAN BG67UBBS80021082138230, BIC (SWIFT): UBBSBGSF).

Споделяне

Още от България