Българка и двете й деца са убити в Канада

Българка и двете й деца са убити в Канада

Българка и две от децата ѝ са били убити в Канада, съобщиха местни медии.

Престъплението е извършено в сряда в дома им в град Аякс в провинция Онтарио, на около час път от Торонто. Убийството потресе Канада.

Най-голямата дъщеря е оцеляла, защото по време на престъплението е била на шофьорски курс, придружавана от баща си.

39-годишната Красимира Пейчиновски и 15-годишният ѝ син Рой са намерени мъртви от полицията, а 13-годишната ѝ дъщеря Веналия е откарана в болница, където по-късно е починала.

Основен заподозрян за тройното убийство е 29-годишният Кори Фен. Според полицията той вероятно е имал романтична връзка с Красимира, но не живеел с нея.

Мъжът избягал с черен автомобил от местопрестъплението, след като бил забелязан от разтревожена колежка на убитата.

Тя се обадила в полицията, защото непознат мъж ѝ попречил да посети дома на Красимира.

Превозното средство е намерено изоставено. По-късно Фен е задържан от полицията.

Той има и други криминални провинения, включително условна присъда от 2009 г. за нападение над полицай.

"Това трябва да се е случило под въздействието на наркотици. Тя се е опитвала да се раздели с този човек, защото връзката им не е вървяла", каза пред Нова телевизия Ваня Димова, която е дългогодишна приятелка на жертвата.

Красимира живеела заедно с децата си, отделно от съпругата си, който е македонец.

Синът ѝ Рой бил обещаващ вратар на местния хокеен отбор "Флайърс". Ник Слоусън, мениджър на хокейния отбор, в който играел Рой Пейчиновски, заяви, че познавал момчето още от 7-годишна възраст. "Той беше едно от най-добрите и възпитани момчета, които може да срещнете", каза Ник Слоусън.

Петъчният мач на отбора му е отложен, а на съботната тренировка ще присъстват психолози, тъй като новината за смъртта на Рой шокирала съотборниците му. "На всичките им беше много тежко, Рой бе изключително харесван, много, много популярен", каза Ник Слоусън.

 

Споделяне

Още от Свят