Българка от ромски произход похитила осеммесечно бебе в Рим

"Номадска българка" на 25 години е била арестувана при опит за отвличане на дете в римското метро, съобщиха италиански медии, цитирани от БТА.

 

Термините "номад, номадски" се използват в италианския език като синоними на "ром, ромски".

 

Майката с осеммесечно момченце слязла от метрото в периферията на Рим с намерението да се прехвърли на междуградски автобус, за да се прибере в дома си на 45 километра западно от столицата.

 

Преди това решила да подмени дрешките на бебето и го положила на пейка в метрото.

 

Ромската похитителка измъкнала детето от ръцете на майката и побегнала към изхода на станцията. Свидетели на сцената станали две 16-годишни момичета от близкия квартал "Сан Базилио", които откликнали на виковете за помощ на майката. Те успели да застигнат похитителката и да ѝ отнемат бебето.

 

Междувременно се намесила въоръжената охрана на метрото, която задържала ромската жена и я предали на пристигналия патрул на карабинерите. Военните полицаи въдворили похитителката в затвора "Ребибия".

 

Майката изпаднала в шоково състояние и се наложила намесата на екип за спешна медицинска помощ.

 

Според показанията на персонала на метрото "номадската жена" била забелязана още рано сутринта да безпокои друга майка с бебешка количка, заради което била изведена от станцията, но тя продължила да се навърта наоколо. В информациите липсват данни за нейната самоличност.

Споделяне

Още от Свят