Българка продала бебето си в Италия за 10 000 евро

Българка е арестувана в Италия за това, че е продала новороденото си бебе на 59-годишна жителка на град Кротоне за 10 хиляди евро. Италианският вестник Кориере дела сера съобщи в петък поредният случая на разкрита търговия с деца, в който е замесена българка.

Всичко започва, когато в прокуратурата на Кротоне е подаден сигнал, че жена от български произход е продала току-що роденото си бебе. Следователите започват разследване и установяват, че в градската болница българка на около 30-години е родила момиченце, което обаче е вписано в регистрите под друго име.

Следователите успяват да издирят българката, която живеела заедно с 36-годишния си съпруг, също българин, при доста мизерни условия в къмпинг в местността Света Ана, в покрайнините на града. Семейството вече имало 5 деца, най-голямото от които на 12 години, а най-малкото на 3. От новороденото момиченце обаче нямало и следа.

Българите признали, че са продали бебето си, след като по време на огледа у мъжа били намерени 8000 евро. Българите не могли да обяснят как са се сдобили с парите. Те признали, че сделката за продажбата на бебето била организирана от друга 23-годишна българка, която следователите открили в същия къмпинг.

Чрез посредничката била намерена и 59-годишната италианка, която купила бебето. Момиченцето обаче не било в дома ѝ. Тя го поверила на грижите на посредничката, когато разбрала, че ще я разкрият. Момиченцето било открито и настанено в болница за контролен преглед, макар че в добро здравословно състояние.

Тримата българи, замесени в продажбата на бебето, и кандидат-майката са арестувани. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора и престъпно съглашателство за заробване на хора. Според член 600 на италианския наказателен кодекс по тези обвинения се предвиждат присъди от 8 до 20 години затвор. По силата на същия член тези престъпления са от компетенцията на регионалната дирекция на националната прокуратура за борба с мафията и затова събраните доказателства ще бъдат изпратени там.

Прокурорът на Кротоне Франко Триколи заяви, че става дума за гнусно престъпление, зад което се крие търговия с човешки същества, продавани заради техните органи, принуждавани да просят или да задоволяват нуждите на педофили.

Още от България