Българка се снима с Джулиан Мур в новия й филм "Глория"

Мариета Мелроуз

Българската актриса Мариета Мелроуз получи шанса да размени съвети и творчески опит на снимачната площадка с Джулиан Мур. Бургазлийката, чиято фамилия по паспорт е Илиева, се разписа с участие във филма "Глория", за който главната роля е поверена на носителката на "Оскар".

Българката и холивудската звезда имат само една обща сцена, но намират време за разговори по време на репетиции.

"Чувствах се сякаш се бях срещала и преди, както с режисьора, така и с Джулиан Мур. Доста енергийно зареден бе този момент", сподели Марета Мелроуз пред бТВ.

"Това, което ми направи много добро впечатление беше, че нямаше никаква йерархия. Бяха много приятелски настроени. Тя даже (Джулиан Мур- бел.ред.) се беше подготвила, знаеше ми името предварително", допълни тя.

"Имахме обща сцена и това беше незабравимо изживяване. Имаше и диалог, и импровизация", каза Мариета Мелроуз.

Джулиан Мур дори ѝ казала, че за Мариета тя е просто Джули. Двете се заговорили, че холивудската звезда живее в Ню Йорк, а Мариета - в Лос Анджелис. Джулиан Мур я подкрепила, като ѝ казала, че в началото е трудно, но тя ще си намери среда и ѝ разказала за нейното начало, като тя е започнала кариерата си в сериал.

Мариета обядвала с Мур и с режисьора, който е от Чили, и им разказвала за родината си България.

Режисьорът Себастиан Лелио пък живеел в Берлин и Мариета сподели, че явно е усетил европейската ѝ енергия още при кастинга, защото тя е много различна от американските актриси, въпреки че се явяват на едни и същи кастинги. Той е номиран за тазгодишните "Оскари" за друг свой филм.

Красивата бургазлийка разказа, че се е явявала в същия кастинг офис за филм, в който трябвало да играе дъщеря на Матю Макконъхи.

Мариета, която е завършила Кралската академия за театрално изкуство, стига и до финалния кръг на кастинг за главната роля в сериал с Даниел Радклиф, добил популярност като най-известния магьосник Хари Потър.

Нейната история е типично холивудска. Запознава се със своята мениджърка, с която работи в момента, когато отива при нея за интервю за работа като детегледачка. След това става ясно, че тя е талантлива актриса. Мариета благодари и на семейството си за подкрепата, която ѝ оказва.

Споделяне

Още от Общество