Българка ще бъде съдена за организиране на незаконна имиграция в Италия

Българка, работеща като адвокат в Италия, ще бъде съдена заради участие в схема за организиране на нелегална имиграция. Това става ясно в понеделник от публикация на вестник "Провинча ди Сондрио", в която се съобщава, че рокуратурата в Сондрио (област Ломбардия( е депозирала иск за ускорен съдебен процес срещу китаец, италианец и българка.

Тримата са арестувани на 26 април по обвинение в подпомагане на незаконна имиграция и фалшификация.

Барманът Фън Хуан-Кун, роден в Китай през 1974 година и наричан от клиентите с италианското име Матео, както и д-р Аниело Янаконе, роден през 1959 година в Авелино, лекар в здравната служба в Сондрио, остават в ареста, след като съдията по предварителното разследване е отхвърлил молбата им за освобождаване от затвора.

"Освен лекаря и бармана, в беда изпадна и адвокат Красимира Димитрова Пожарлиева, родена през 1978 година в България, с постоянно местожителство в Сондрио. След няколко седмици, прекарани в затвора, тя е била поставена под домашен арест", пише всекидневникът.

Според информацията лекарят намирал сред пациентите си пенсионери и инвалиди, готови да подпишат фиктивен договор за наемане на чужденец за гледане. Китаецът осигурявал незаконните имигранти и ги свързвал с лекаря и с адвокатката, която имала грижата да придвижва документите в полицията за получаване на разрешително за законно пребиваване в Италия.

"Всичко това е струвало на незаконния имигрант шест хиляди евро, които са били делени по равно между тримата, след удържане на сумата, дължима на пенсионера съучастник в измамата. Китайският барман е обвинен в съучастие в над 40 такива случая, адвокатката - в близо половината от тях, а лекарят - в  шест," пояснява вестникът.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?