Българка спасила отвлечения си в Италия баща

Българска девойка спаси отвлечения си баща и помогна за арестуването на двамата му похитители, съобщава в петък италианският вестник "Куотидиано ди Калабрия", цитиран от БТА.

Двама чужденци, 32-годишен мароканец и 28-годишен македонец, бяха арестувани от карабинерите в Лезина (провинция Фоджа) по обвинение в отвличане и саморазправа.

Историята започва с пари, дадени назаем от мароканеца на негов приятел, българин на 46 години, който частично погасил заема и тръгнал да работи в Калабрия. Притиснат от настояванията да погаси изцяло заема българинът се върнал в Лезина с намерението да потърси споразумение, но бил хванат, вързан и отведен в полето. Принуден е бил да телефонира на дъщеря си, която се намира в Калабрия, и да ѝ поръча да преведе сумата от 600 евро на агенция в Лезина, в противен случай щял да бъде убит.

Девойката обаче разкрила всичко на карабинерите в Калопецати (провинция Козенца). Така е бил извършен фиктивен превод на парите до посочената от похитителите агенция, където е било организирано наблюдение. Вчера македонецът се явил да изтегли парите и бил арестуван. Малко след това военните полицаи арестували и неговия съучастник, пише всекидневникът.

В информацията не се споменават имена или техните съкращения.

Лезина е община с население над 6 хиляди души в провинция Фоджа на областта Пулия. Калопецати има около 1300 жители и се намира в провинция Козенца на областта Калабрия.

Още от България

Защо Слави Трифонов не успя да регистрира партията си?