Българка заподозряна за убийство в Ница

Българка е задържана във Франция заради убийството на възрастния си приятел, съобщава в понеделник френското електронно издание www.nicemaville.com.

Според изданието името на задържаната българка е Ина Кузманова и тя е на 58 години. Срещу нея се очаква да бъдат повдигнати обвинения за убийство на човек в беззащитно положение и после тя да бъде пратена в затвора в Ница.

Тялото на жертвата, 91-годишния Жан-Батист Томази било открито в петък вечерта в дома, в който той живеел с българката в квартала Сесол на Ница. Около 23.30 часа заподозряната първа сигнализирала за престъплението, като позвънила силно разстроена, почти в истерия, на вратата на съседите си. Един от тях я придружил до дома ѝ и там на пода в стаята си лежал Томази в локва кръв, намушкан 14 пъти с нож.

Оръжието на престъплението било забито в гърдите на жертвата.

Пред пристигналите на мястото полицаи приятелката на жертвата не могла да даде логично обяснение за престъплението. Тя била видимо доста пияна и предпочела да запази мълчание.  По време на мярката задържане под стража българката отново нищо не казала за убийството.

Тази седмица ще бъде извършена аутопсия на тялото на Томази, за да се установят силата и характера на нанесени удари. Засега мотивът за престъплението остава неясен. Едва ли е пенсията на жертвата, която в миналото е работела в националната полиция. Томази получавал 2000 франка пенсия. Половината от тези пари отивали за издръжката на бившата му съпруга, настанена в старчески дом.

Томази се запознал с новата си спътница в живота преди десетина години в България. Двамата заживели в Ница, но в последно време в отношенията им имало обрат и Кузманова все повече и повече отсъствала от дома им.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?