Българки осъдени условно в Белгия за обир на пенсионерка

Две жени с български документи за самоличност бяха осъдени на една година затвор условно, след като обрали 80-годишна пенсионерка в магазин за хранителни стоки недалеч от Тюбиз, на 20 километра южно от Брюксел, съобщава вестник "Дерниер йор". Заедно с осъдените Пенка и Елена властите първоначално задържали за две седмици и двама мъже, също с български документи. За тях се подозирало, че са съучастници, но те така и не направили самопризнания.

През ноември миналата година Пенка и Елена откраднали чантата на пенсионерката в магазина, а после отишли в банков клон, за да изтеглят пари с чуждата карта. При ареста им в тях били открити 900 евро в брой, банкова карта и лист с кода на картата. Двете жени направили самопризнания, а действията и лицата им били добре различими на записите от камерите в магазина.

Двамата първоначално задържани мъже били заподозрени, след като направили няколко на пръв поглед безсмислени обиколки на паркинга на банковия клон и подавали някакви сигнали с ръце към входа на сградата. Така предизвикали вниманието на охраната, която забелязала, че автомобилът им е с българска регистрация и повикала полиция. При вида на полицаите единият от мъжете в частния автомобил слязъл и побягнал, а другият се опитал да избяга с бързо шофиране. Макар и задържани със своите съгражданки, те са оправдани от съда заради липса на безспорни доказателства за съучастие.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?