Българо-американски бонбон превръща човека в жив дезодорант

Ако следващият път в метрото се озовете до някой, който не ухае особено добре, то просто лапнете бонбон, който ще ви накара да ухаете като роза, пише британският в. "Гардиън" в статия, посветена на партньорството между българския производител на бонбони Алпи“ и американската компания “Бенео“ за създаването на бонбони, които след като бъдат погълнати, карат тялото да излъчва приятен аромат.

Бонбоните Deo Perfume Candy, известни като ядлив дезодорант, ще бъдат пуснати на британския пазар в началото на следващата година.

В САЩ те се предлагат онлайн за сумата от 10 долара за малко пакетче и въпреки странната си опаковка, наподобяваща на продукти за дамска хигиена, те се разграбват много бързо, посочва вестникът.

Бонбоните се продават и в Испания, Германия, Армения, Китай и Южна Корея.

Продуктът е напълно безопасен и принципът му на действие е като този на чесъна. И в двете има съединения, които не могат да се разградят от организма и се отделят през кожата.

В бонбоните ключовото съединение е гераниол, който присъства в растения като розата, лавандулата и ванилията.

Схрускването на един от бонбоните с аромат на мандарина превръща човека в жив парфюм и този ефект може да трае до 6 часа, посочва британският всекидневник.

Споделяне

Още от България