Българо-румънски полицейски екипи патрулират в регионите на Русе и Гюргево

Смесени екипи на български и румънски полицаи започнаха в петък да патрулират по пътищата на Русенско и в региона на Гюргево като целта е на територията на съответната държава да бъде постигнат по-ефективен контрол сред туристите от двете страни, пътуващи по съседски.

Началникът на сектора "Пътна полиция" в Русе Румен Кръстев обясни, че до края на август полицай от Гюргево и негов колега от Русе ще следят за шофиране с висока скорост, неправилно изпреварване, употреба на алкохол, валидност на документите на водача и на пътното превозно средство, техническо състояние на автомобилите, както и за превозването на контрабандни цигари и стоки и на пътници с нередовни документи за пребиваване.

Работата на екипа ще се осъществява по график, съобразен с дните с очаквана висока интензивност на движението, които основно са петък и неделя.

В същото време полицай от Русе ще патрулира със свой румънски колега в Гюргево. Смесените екипи ще са от полза за туристите от двете страни през активния летен сезон, като този вид акция се организира от 2010 година.

По думите на Кръстев анализът от предходни години показва, че основните нарушения, които извършват румънските шофьори на българска територия, са движение с висока скорост и неправилно изпреварване. Те обаче са по-дисциплинирани по отношение на използването на предпазни колани и спирането пред пешеходни пътеки.

Споделяне

Още от България