Българо-турски маршрут за туризъм ще се разработва с европари

Българо-турски маршрут за туризъм ще се разработва с европари

Поне два трансгранични туристически продукта по маршрута Бургас-Хасково-Ямбол-Къркларели-Одрин ще бъдат разработени в рамките на следващите 15 месеца с пари от Трансграничната програма България-Турция, финансирана от европейските фондове, съобщиха от Министерството на туризма.

В сряда беше подписан договорът за безвъзмездното финансиране, което ще получат Министерството на туризма, Бургаската регионална туристическа асоциация (водещ партньор) и Дирекция по култура и туризъм – Къркларели.

Общата стойност на проекта е 106 064.85 евро, от които 85% са от Инструмента за предприсъединителна помощ, а националното съфинансиране от 15% се осигурява от българското регионално министерство. Бюджетът на туристическото ведомство за проекта е 58 683.70 лв.

Проектът цели повишаване на възможностите за използване на туристическия потенциал на целевата трансгранична територия чрез промоционални дейности и реклама на ресурсите и на възможностите за туризъм в дестинацията. Идеята е да се подобри достъпът до туристическа информация в трансграничния регион и за повишаване на осведомеността за трансграничната дестинация

Отделно ще се разработи съвместен план за промотиране на трансграничния регион като туристическа дестинация и ще се проведе рекламна кампания в три тура и през интернет.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?