Българска фирма създаде джобен касов апарат

Българска фирма създаде джобен касов апарат

Касов апарат, който се събира в джоба, независим е от електрозахранване и има принтер, създаде българска фирма. Според нея устройството Daisy Compact S е най-малкият касов апарат в света с размерите си от 84x167x60 мм и тежина 300 грама.

Устройството се радва на голям интерес на пазара у нас заради смяната на касовите апарати до 31 март 2019 г. след въведените от финансовото министерство изисквания данни за всяка касова бележка да се изпращат в НАП, а всеки фискален бон да съдържа уникален QR код, позволяващ той да бъде проверен от клиента с мобилно приложение. Според новите правила служебните бонове се забраняват, а търговците, които използват софтуер за управление на продажбите трябва да свържат всички фискални устройства и принтери, намиращи се търговския обект с него.

Daisy Compact S отговаря на тези условия в допълнение с функционалност, иновативност и множеството си предимства, сред които голям светещ операторски дисплей, клиентски дисплей, подсветка на клавиатурата, линеен термален принтер и вградена батерия, която го прави независим от ток и контакти.

Апаратът има и възможност за връзка по Bluetooth и WiFi и е подходящ избор за разносна търговия, куриерски услуги, офиси, магазини, барове и дискотеки. На него могат да се зареждат данни за артикули и клиенти, което го прави истински "джобен офис”, посочва производителят Daisy Tech.

Споделяне

Още от Бизнес