Българска компания ще строи трети център за хемодиализа

Той ще е в Пазарджик, а инвестицията е над 2 млн. лв.

Българска компания ще строи трети център за хемодиализа

"Фърст Диализис Сървисиз България" ЕАД ще инвестира над 2 млн. лв. в изграждането на трети център за хемодиализа. Той ще бъде построен в Пазарджик. Капацитетът му ще бъде 25 диализни поста, които ще могат да обслужват 120 пациенти. След изграждането му ще бъдат разкрити и 23 работни места.

Инвестиционният проект получи сертификат за инвестиция клас А от министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщи Министерството на икономиката.

Това е трети проект на компанията. Досега "Фърст Диализис Сървисиз България" ЕАД и "Фърст Кънстракшън" ЕООД са изградили, оборудвали и експлоатират два центъра. Единият е в Пловдив с капацитет за над 150 пациенти с хронична бъбречна недостатъчност. Другият е в Монтана с капацитет за 200 пациенти. Двата центъра са оборудвани с най-съвременните машини за хемодиализа и дейонизиране на водата.

От началото на 2018 г. до сега са издадени сертификати на 27 проекта на обща стойност 831.36 млн. лв. По тях е заявено разкриването на 2441 работни места. Инвестициите са предимно в секторите - производство, автомобилни части, растителни и животински масла, нишесте и етилов алкохол и дървесни плочи, ИТ, здравеопазване и логистика.

В процес на сертифициране са 54 проекта за над 1.5 милиарда лева с потенциал за разкриване на 6530 работни места, посочват от икономическото министерство.

Споделяне

Още от Бизнес