Българска компания става партньор на "Юбер" в румънски проект

Българска компания става партньор на "Юбер" в румънски проект

Българската компания за електромобилност "Елдрайв" става партньор на "Юбер" (UBER) в проекта "Юбер Грийн" (UBERGreen) в Румъния. Новият проект е бил обявен на пресконференция в Букурещ, съобщиха от "Елдрайв".

Колите в този сегмент ще са изцяло електрически. Българската компания е избрана като партньор за доставката на електромобилите и вече се е заела с изграждане на инфраструктура от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния.

Първите 20 електромобила за новата услуга вече са оперативни, като "Елдрайв" ги предоставя на шофьорите в "Юбер".

"Това партньорство е от основно значение за регионалното присъствие на "Елдрайв", коментира Мартин Заимов, управител на румънския офис на компанията.

"Започваме с 20 електромобила, но се надяваме бройката им да достигне няколко стотин коли в много кратки срокове. Освен автопарка от електромобили ще изградим и мрежа от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния, която адекватно да обезпечи придвижването с електромобил", допълни Заимов-

"Елдрайв" вече е в напреднал етап на изграждането на мрежа от зарядни станции с национално покритие в България. В края на миналата година компанията подписа стратегическо споразумение с "Шел България" за изграждане на бързозарядни станции на 16 обекта от търговската мрежа на "Шел" (Shell). Това партньорство направи "Елдрайв" най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в България и единственият оператор с национално покритие. В мрежата на компанията има над 100 точки за зареждане в страната, а първата зарядна станция на "Елдрайв" в Румъния вече е факт.

"еМобилити интернешънъл" АД е компанията, която оперира под бранда "Елдрайв" на територията на Югоизточна Европа. Дружеството изгражда и управлява инфраструктура от зарядни станции за електромобили и предлага гъвкави схеми за краткосрочно и дългосрочно наемане на електромобили.

В края на октомври миналата година компанията пусна първата у нас услуга за ползване на електромобили под наем в София.

"еМобилити интернешънъл" притежава над 100 електроавтомобила у нас. Плановете на дружеството са до края на годината му автопарка да достигне над 200 автомобила и да бъдат изградени над 300 точки за зареждане на електромобили в България и региона.

Дружеството "еМобилити интернешънъл" е основано през август 2014 г. от Меглена Русенова и Румелина Дърменска. С днешна дата най-голям акционер в компанията е основаният в Люксембург фонд за рискови инвестиции "Ню Юръп Венчър Екуити ІІ Ес Си Ей СИКАР". Останалите акционери са "Алфа Финанс Холдинг", Меглена Русенова, Константин Ненов и Мартин Заимов, показва справка в Търговския регистър.

 

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?