Българска престъпна група, контролирала проституцията в района на Марбея

Българска престъпна група, контролирала проституцията в района на Марбея

При съвместна полицейска операция в България и Испания бе разбита българска организирана престъпна група, опитала да установи пълен контрол върху проституцията в целия крайбрежен район от Торемолинос до Марбея, пише испанския вестник "Малага ой".

При операцията са задържани 34 членове на организацията, извършвала престъпна дейност и в двете страни, и са били освободени 13 жертви, принудени да проституират, съобщи в комюнике испанската полиция.

Претърсени са 21 адреса на няколко места в района на Малага и 15 адреса в България. По нареждане на съдебните власти е наложена възбрана върху 6 недвижими имота и запор на 18 автомобила и няколко банкови сметки.

Координацията между властите на двете държави е била осъществена през европейските органи за полицейско и съдебно сътрудничество Европол и Евроюст.

Разследването е започнало през септември 2014 г., когато жена с българско гражданство отишла в местния полицейски комисариат в Марбеля и казала, че е избягала от хора, които искали да я принудят да проституира.

Жертвите са били примамвани да отидат в Испания с обещания за охолен живот. Вместо това са били изнудвани, карани да проституират и да ограбват клиентите си, предаде ДПА, като се позовава на съобщение на Европол.

Споделяне

Още от Европа