"Българска роза" ще изнася за Китай розово масло и козметика за 40 млн. лв.

"Българска роза" ще изнася за Китай розово масло и козметика за 40 млн. лв.

"Българска роза" - Карлово ще увеличи износа си за Китай на розово масло и козметика.

Това става възможно, след като един от най-големите родни производители на розово масло подписа 5-годишно споразумение с китайската козметична корпорация "Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко.".

Предвижда се изнесената за Китай продукция на карловското предприятие да достигне 40 млн. лв. в дългосрочен план.

Договорът бе подписан от президента на китайската козметична корпорация г-н Бен Мингджи Ду и от Боряна Кралева, прокурист на "Българска роза".

Събитието се състоя в рамките на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа "16+1", на която София е домакин.

70-годишната българска козметична компания е сред основните доставчици на розово масло за парфюмерийните къщи в Грас, Франция. Всяка година с българското "течно злато", както е известно розовото масло, две трети от големите парфюмерийни къщи в света произвеждат над 2.3 млн. парфюми.

"Българска роза" - Карлово произвежда и собствени линии козметични продукти, които се изнасят, както в цяла Европа, така и в Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и др.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?