"Българска следа" изплува покрай ареста на мафиотски бос в Италия

Италианската полиция арестува в неделя мафиотски бос, който е в списъка със стоте най-издирвани в страната престъпници. Елио Амато, на 38 години, е заподозрян, че е участвал в наркотрафик като лидер на семейния клан Амато-Пагано, който се отцепил от неаполитанската мафия Камора.

Арестуван е и един от племенниците на Амато – 25 годишният Марко Лигуори, който бил най-добрият наемен убиец в клана.

Електронните издания на в. "Кориере дела сера", "Вирджилио" и "Матино" припомнят, че в Италия Лигуори е бил смятан за един от най-опасните наемни убийци. Във връзка с него италианската полиция е водела от дълго време разследване. Благодарение на сътрудничеството на българските сили на реда и на българските тайни служби, италианската полиция открила, че "Лигуори е преминал през паравоенна подготовка в България, в полигони, в които се упражнявал да стреля с много прецизни оръжия", пишат трите електронни издания, цитирани от БТА.

За сигурността на арестуваните Елио Аматои Марко Лигуор се е грижел и български инженер, съобщава сайтът на италианската телевизия Скай в новинарския си раздел Ти Джи 24. Именно този български инженер, чието име не се посочва, е свързал Марко Лигуори с хора, които да му позволи да се учи да стреля с много прецизни оръжия на полигони в България, според сайта на тв Скай.

При задържането на мафиотския бос и племенника му полицията открила в апартамента много модерна техника за наблюдение на сградата и околностите ѝ.

Миналия четвъртък италианската полиция арестува и Чезаре Пагано, друга водеща фигура в клана Амато-Пагано, както и братът на Елио - Рафаеле. Очакваше се след арестите на двамата, Елио да застане начело на клана Амато-Пагано.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?