Българска софтуерна компания откри "плажен" офис в Коста Рика

"Плажният" офис на "Динамо" в Коста рика

Българската компания за информационни технологии "Динамо Софтуер" (Dynamo Software) изпраща четирима свои служители на "изнесен офис“ по бреговете на Коста Рика и смята да превърне това в дългосрочна практика, съобщиха от дружеството в четвъртък.

Първите късметлии заминават за новото си работно място в плажна къща в събота – 18 март, и ще останат там до 4 април.

"Идеята се роди след посещение на Коста Рика от член от екипа ни. Беше повече от очарован от екзотичната дестинация, показваше ни снимки на най-красивите залези и пейзажи, а на една от тях беше с лаптопа си. Довършваше важна кампания за клиент, но това не му попречи да замине на почивка със семейството си. Живеем в изключително бързоразвиващ се свят и технологиите ни позволяват една свобода, за която не сме и мечтали преди години. Искаме да покажем, че работата в IT сектора не е клишираната представа за писане на код от 9 ч. до 19 ч. на едно бюро – напротив, нашата работа ни позволява свобода и динамика, които малко професии могат да си позволят. И точно затова си казахме: ОК, явно може и така. Взимаме си лаптопите и отиваме на сърф“, разказва с усмивка Дилян Павлов, основател на "Динамо Софтуер".

Служителите, които ще работят от плажа, ще трябва да държат в течение колегите си за всички интересни моменти и предизвикателства, които работата от "изнесен офис“ може да донесе. "Стига да има слънце, вълни и добра интернет връзка, всичко ще е наред!“, смятат те.

Екипът на компанията е кръстил проекта Pura Vida, израз, станал нарицателен от едноименния филм на Гилберто Соарес, който означава радостта от простите неща в живота и умението да им се наслаждаваме.

Dynamo Software основана през 1998 г. под името Netage Solutions. Компанията се преименува през 2015-та година на Dynamo Software, което е и името на основния им продукт. Седалището на компанията е базирано в Бостън, но имат офиси в Лондон, София и от скоро в Сингапур. Специализирани ни в Cloud базираните CRM системи за управление на инвестиции и управлението на инвестиционни портфейли, като българската компания има повече от 350 клиента в цял свят, сред които J.P. Morgan и Goldman Sachs, хедж фондове, първокласни брокерски къщи, агенции за недвижими имоти, частни капиталови фирми и други.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?