Българска църковна делегация посещава Главната квартира на НАТО

Българска църковна делегация, в която са включени представители на вероизповеданията у нас и Емил Велинов, съветник от дирекция "Вероизповедания" в МС, заминава в четвъртък за Брюксел по покана на Главната квартира на НАТО, съобщи правителствената пресслужба.

В програмата на българската делегация са предвидени четири срещи с официални лица от централата на НАТО, които започват на 4 март. Две от дискусиите са на тема "Борбата срещу тероризма и мястото на религиите" и "Ролята на НАТО за стабилността на Балканите".

В състава на делегацията са включени Варненският митрополит Кирил и Великотърновският митрополит Григорий, председателят на Арменската апостолическа православна църква Рупен Крикорян, председателят на Централния израилтянски духовен съвет Робърт Джераси, апостолическият екзарх епископ Христо Пройков - глава на католическата църква у нас, пастор Виктор Варчев - председател на Съюза на евангелските петдесятни църкви, пастор Васил Василев - председател на Обединения евангелски алианс.

По време на посещението в Брюксел митрополитите Кирил и Григорий ще отслужат водосвет и ще осветят сградата на българската мисия в НАТО.

Споделяне

Още от България