Българска ясновидка арестувана в Македония за измама

Българска ясновидка бе задържана в Македония по обвинение, че в периода от юни до септември е прибрала 27 100 евро от лековерна македонка, твърдейки, че може да ѝ предскаже бъдещето и да ѝ помогне да преодолее депресията си, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Първата среща между двете жени била на 6 юни в Скопие, когато 49-годишната българка Г.И.М. се приближила до жертвата и започнала да ѝ изрежда подробности от личния ѝ живот, които съвпадали с реалната ситуация, в която се намирала. Българката казала, че може да ѝ предскаже бъдещето и да ѝ помогне в бъдеще да не ѝ се случват лоши неща.

На три пъти ясновидката извършвала различни ритуали в дома на жертвата: за разваляне на черна магия, за излекуване на болната ѝ майка и за да няма проблеми в любовната си връзка. За всеки ритуал тя получила по 9 000 евро и в добавка един мобилен телефон марка самсунг, които според нейните думи били нужни, за да имат ритуалите ефект.

Уговорена била и четвърта среща, на която клиентката трябвало да плати още 9000 евро в замяна на някаква вода за пречистване, след чиято употреба вече нямало да ѝ се случват лоши неща. Клиентката обаче най-накрая се усъмнила и се обадила в полицията.

При ареста у ясновидката били открити 3000 евро, шишенце с неизвестна субстанция, амулет и мобилен телефон марка самсунг.

Срещу българката е внесен наказателен иск и ѝ е определена мярка задържане в ареста за срок от 30 дни.

Споделяне

Още от Балкани