Българска журналистка е убита в Брюксел

Българска журналистка е убита в Брюксел
Българска журналистка на 29 години е открита мъртва в апартамента си в Брюксел от полицейски патрул, съобщи в петък на интернет-страницата си белгийският вестник Soir Magazine.

Журналистката, посочена в публикацията само с малкото си име – Ана, е била наръгана около 20 пъти от приятеля ѝ Адриан. Апартаментът ѝ се намирал близо до европейските институции в район, в който живеят повечето акредитирани в Брюксел представители на български медии.

Приятелят на убитата се предал в Люксембург, като още носел ножа, с който било извършено убийството. Полицейските власти на Люксембург веднага уведомили белгийските си колеги, се казва в съобщението на белгийското издание.

Източници от медийните среди в Брюксел потвърдиха, че загиналата жена се казва Анна Парашкевова и е работила на свободна практика за иранската телевизия Press TV. Тя е излъчвала репортажите си забулена, каквито са били изискванията на телевизията. Била е омъжена за кубинец и е приела фамилията му Мойя.

По-късно през деня бе разпространена нова информация - че убиецът е мъжът на Анна, който се е предал на властите.

Скоро след вестта за убийството на младата жена бе разпространена нова вест за насилствена смърт в белгийската столица. Служител в европейска институция е открит убит в апартамента си в брюкселския квартал "Берхем-Сент Агат", съобщи белгийският вестник "Либр Белжик".

Тялото на 58-годишния Марк М. било открито завързано за легло, след като от жилището му се носела силна неприятна миризма и съседи се обадили в полицията. Смята се, че смъртта е настъпила преди около две седмици. От толкова време служителят не давал признаци на живот.

Този случай е поредният от започналата в четвъртък черна серия в Брюксел. Тогава по време на съдебно заседание бяха застреляни съдийка и съдебен изпълнител в брюкселски помирителен съд, по-късно бе съобщено за убийството на българска журналистка, а сега - за убийството на европейски служител.

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате да свърши служебното правителство?