
Европейската комисия одобри вписването на българската "Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, съобщиха от земеделското министерство в петък.
При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие "пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието "Пастърма говежда“ в неговата цялост. Понятието "пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Евросъюза, посочват от агроведомството.

Полезна ли ви беше тази статия?
Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.
Подкрепете ниАбонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Абонамент