Български автобус с украински туристи катастрофира в Румъния

30 украински туристи са ранени, след като автобус на българската фирма Албена Автотранс се преобърна близо до град Сучава, североизточна Румъния, информира днес румънският вестник Евениментул зилей. Инцидентът е станал около 23.30 часа в петък, 8 август.

Автобусът е пътувал за Варна и е превозвал общо 47 украински туристи, двама български шофьори и екскурзовод от Молдова, става ясно от информацията, която днес бе потвърдена и от шефа на автобусната фирма - Дончо Скотаров, а малко по-късно и от Външно министерство.

Инцидентът изглежда е станал по вина на шофьора на автобуса - българският гражданин Петър Желев, посочва изданието, като цитира главен комисар Виктор Таучук. С уговорката, че полицията все още събира данни и не може да се произнесе окончателно по случая, Таучук заявява, че катастрофата е станала при несъобразена с пътните условия скорост.

Днес сутринта в МВнР все още нямаха информация за инцидента. По-късно през деня обаче говорителят на ведомството Любомир Тодоров обясни, че срещу шофьора на катастрофиралия автобус - 40-годишния Петър Желев, са започнали следствени действия. той е задържан и обвинен в шофиране с превишена скорост и несъобразено с пътните и метеорологичните условия изпреварване.

Според Тодоров трима от пострадалите украинци са тежко ранени. Те са настанени в болници в градовете Фълтичени и Сучава. 26 са с леки наранявания.

Шефът на "Албена Автотранс" Дончо Скотаров обясни,че останалите вече са пристигнали в България и са започнали почивката си у нас.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?