Български био оцет от пчелен мед с награда за иновативен продукт в Китай

Български био оцет от пчелен мед с награда за иновативен продукт в Китай

Български био оцет, произведен от пчелен мед, взе награда за иновативен продукт на най-голямата специализирана изложба в областта на хранително-вкусовата промишленост в Азия - SIAL China 2016, в Шанхай. Българският продукт на плевенската фирма "Веда" е бил отличен сред 365 регистрирани участника в изложението, съобщиха от агенцията за малки и средни предприятия, която организира българския щанд.

Той заема 150 кв. м. и на него са представени продукти от натурални пчелен мед и арония, вина, сладка и конфитюри, консервирани плодове и зеленчуци, шоколади, млечни продукти и минерални води.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) финансира частично участието на български фирми в SIAL China 2016, в рамките на оборудван национален щанд, като поема 80% от разходите за наем на изложбена площ и цялостно изграждане на конструкцията на щанда.

Представянето на страната ни бе официално открито от генералния консул на България в Шанхай Димитър Абаджиев. Фирмите бяха посетени от Рафаел Хименез, консултант от Европейския център за малки и средни предприятия в Пекин, който им представи възможностите за навлизане на произвежданите от българските компании продукти на китайския пазар. Страна – партньор на изложбата е Полша. Българският щанд бе посетен още от полския министър на земеделието, който опита сирене и кашкавал, съобщиха от агенцията за малки и средни предприятия в четвъртък.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?