Български джебчийки тероризират Лондон

Британската полиция не успява да се справи с бандите български джебчийки в лондонското метро, съобщава в. “Обзървър”, цитиран от Kafene.net.

Полицията, пише вестникът, хвърля вината за все по-увеличаващите се кражби върху банди от български жени, дошли във Великобритания след разширяването на ЕС. Официалните данни, които ще бъдат публикувани през април, ще покажат обезпокоително увеличаване на дребните кражби (джебчийството), най-вече в лондонското метро.

През януари случаите на джебчийство в цялата страна се е увеличил със 120% в сравнение с миналата година. Това означава 250 случая на седмица.

Кражбите, съобщава полицията, са извършвани главно от групи 20-годишни български жени, които не могат да бъдат депортирани, така, както правеше полицията с ромки от Босна преди десет години, защо става дума за граждани на ЕС. Български групи от организираната престъпност използват двойки жени. Последните случаи включват 24-годишната Евгения Бакова, която на 17 януари е била вкарана в затвора за 16 седмици за кражба. На 22 януари е издадена заповед за арест и на 18-годишно момиче по обвинения в джебчийство.

Репортажът на вестника потвърждава опасенията, изразени от британски медии, че членството на България в ЕС ще увеличи престъпността във Великобритания, като даде свободен достъп на организирани престъпни групи.

Споделяне

Още от България