Български емигрант в Англия бе спрян, преди да прекоси Атлантика

Мъжът тръгнал "на запад" с надувна лодка без провизии и спасителна жилетка

Мъж бе спасен на пет мили от бреговете на английското графство Дорсет, опитвайки се да преплава до Америка с лодка за 300 паунда, предаде "Скай нюз".

30-годишният българин е закупил лодката с дължина 14 фута от пристанището на Крайстчърч в неделя, след което се е отправил на 3500-километрово пътешествие през Атлантическия океан.

Екипажът на преминаваща в близост яхта е подал сигнал до бреговата охрана, след като са видели, че мъжът изглежда страда от морска болест. Българинът, който е бил сам в гумената лодка, е отказал помощ след пристигането на спасителите и е заявил многократно: "Отивам на запад!”

След като в продължение на 45 минути е отказвал помощ, екипажът го издърпал насила на борда на спасителната лодка и го отвел до брега.

Един от спасителите, Пийт Дадс, заяви, че лодката се е пълнила с вода и че мъжът е щял да загине, ако не е бил спасен.

"Ние му казахме, че ако не дойде с нас, ще умре. Той беше с тежка форма на морска болест, на лице бяха първите признаци на хипотермия, а лодката му се пълнеше с вода”, разказа спасителят.

Българинът не е носил спасителна жилетка, лодката му не е била снабдена със светлини и единствената му навигационна помощ е била улична карта на Саутхамптън. Той обаче е носил в себе си паспорт с американска виза, кренвирши, боб и плик с бисквити.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?