Български фентъзи и хорър разкази могат да изкарват пари през онлайн платформа

Български фентъзи и хорър разкази могат да изкарват пари през онлайн платформа

Български автори на разкази в жанровете фантастика, фентъзи, хорър и магически реализъм ще могат да ги публикуват срещу хонорар на нова онлайн платформа “Библиотека Хипертекст”, съобщиха инициаторите ѝ - онлайн списанията “ShadowDance” и “Сборище на трубадури”.

Платформата за публикуване на фантастични разкази ще следва утвърдения модел на професионални западни списания като “Asimov’s Science Fiction” и “Lightspeed”. Тя ще предлага заплащане на авторите, пропорционално съобразено с това в западната фантастична периодика, като същевременно ще помага с редакция и консултация на всеки писател, който желае и умее да се изявява във фантастичния жанр.

За всеки одобрен разказ ще се осигурява и илюстрация от професионален художник. С всеки автор ще се поддържа обратна връзка от екип, включващ дългогодишни редактори, преводачи и преподаватели в областта. Сред тях са и писателите Хараламби Марков, Владимир Полеганов и Петър Тушков.

Разказите ще се публикуват електронно в двете списания, съпътствани от допълнителни материали за процеса на писане, както и интервюта с авторите. Инициативата се финансира с лични средства на организаторите и се осъществява с медийната подкрепа на ИК “Сиела”.

Списанията “ShadowDance” и “Сборище на трубадури” са с дългогодишни традиции във фантастичния жанр у нас. Предлагат авторски рецензии и статии на широк набор от тематики, свързани с фантастиката и нейните проявления във всички изкуства, както и с творческото писане.

Споделяне

Още от Общество

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?