Български фирми ще обновят жп гарите Подуяне, Искър и Казичене

Български фирми ще обновят жп гарите Подуяне, Искър и Казичене

Български компании ще направят ремонтите на жп гарите Подуяне, Искър и Казичане. Сградите трябва да бъдат обновени през 2020 г.

Договорите с тримата изпълнители предстои да бъдат подписани, съобщи Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) във вторник.

Реконструкция на гаров комплекс Подуяне ще бъде изпълнена от "Инфраструктурно строителство" АД. Компанията печели обществената поръчка с максимален резултат от 100 точки. Цената за обновяването на жп гарата в Подуяне е 2.9 млн. лв. без ДДС.

Ремонтът на жп гара Искър ще бъде направен от "Консорциум Гара Искър 2018". Участници в обединението са "Среги" ООД и "ТИТ Инженеринг" ЕООД. Дружеството е спечелило търга с комплексна оценка от 100 точки. Цената за обновяването на гаровия комплекс е 1.2 млн. лв. без ДДС

Реконструкция на гаров комплекс Казичене ще бъде изпълнена от "Сдружение Интерполис 2018". Участници в обединението са "Интерполис" ЕООД и "Инфра Роудс" ЕООД, които печелят търга с максимална комплексна оценка от 100 точки. Ремонтът ще струва 1.1 млн. лв. без ДДС.

Проектът за модернизация на трите гарови комплекса в столицата се финансира от оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 – 2020. Той е на стойност 7.4 млн. лева, от които безвъзмездната помощ е 6.3 млн. лева.

Гаровите комплекси Подуяне, Искър и Казичене са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената в страната.

Строителните дейности и за трите гарови комплекси се предвижда да започнат веднага след сключване на договорите и да завършат през 2020 г., посочват от НКЖИ

Споделяне

Още от Бизнес