Български гангстер e заловен в Лондон

Жесток български гангстер, който режел пръстите и ушите на жертвите си, е бил арестуван по сигнал на "Сън", съобщава вестникът в он-лайн изданието си.

43-годишният Тихомир Георгиев,  заподозрян за редица престъпление, включително убийство, е бил в списъка на най-издирваните престъпници от Интерпол. Той се установил във Великобритания след като избяга от съда в България. Престъпникът работил в спортен клуб в Бърмъндзи, установил “Сън” и подал сигнал до Скотланд ярд.

Набитият Георгиев с обръсната глава бил по къси спортни гащета, когато полицаите нахлули в залата. Той е задържан по силата на европейска заповед за арест. Докато го отвеждали, се
заканил на репортера от "Сън".

Георгиев бил известен в подземния свят като Тишо Боксьора. Той бил приближен на българския мафиотски бос Златомир Иванов, който контролираше голяма империя, свързана с наркотици, проституция и пране на пари, пише “Сън”.

Георгиев се опита да се измъкне от закона, като свидетелства срещу Иванов. Заподозрян е, че е убил един от собствените си наркодилъри за неподчинение. Пуснат под гаранция от 20 хиляди лири. Георгиев успява да избяга в Лондон преди края на процеса.

Той прекарва месеци, живеейки по улиците, преди собственикът на спортен клуб в Бърмъндзи Джон Руни да се смили над него. Без да знае за връзките му с престъпния свят, Руни го наема като спаринг партньор в клуба и му дава стая, където да спи.

На 7 декември Георгиев участвал дори в турнир по бокс и бил сниман на плаката, рекламиращ събитието.

Скотланд ярд е потвърдил, че 43-годишен мъж е арестуван по подозрение за убийство в България и е задържан под стража в лондонски полицейски участък.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?