Български идеи се включват в битка за най-добър световен творчески предприемач

Български фирми с новаторски идеи в областта на творческата индустрия ще могат да се състезават за титлата "Най-добър творчески предприемач в света" на световния финал на международния конкурс Creative Business Cup, който ще се състои от 17 до 21 ноември в датската столица Копенхаген. Кой ще е българският представител ще се реши в националния Th13teen Arts конкурс, обявен от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) в понеделник в партньорство с фондация StartUP. От 3 юни до 3 юли ще се събират българските новаторски концепции, след което ще бъдат разгледани и оценени от специализирано жури.

Целта на провеждащия се за втори път международен конкурс Creative Business Cup е да насърчи и укрепи бизнес уменията на предприемачите от творческите индустрии. България се присъединява за пръв път в тазгодишното издание, в което участие досега са заявили 42 държави.

В конкурса могат да участват всички предприемачи, които притежават собствена компания, регистрирана и извършваща дейност в България, и имат новаторска концепция за реализиране на успешен бизнес проект в областта на творческите индустрии. Поне един от участниците в екипа трябва да има съответното образование и опит в сферата на творческите индустрии. Няма ограничения за възрастта на предприемачите, възрастта и размера на компаниите. Единствено ако има дял от външен инвеститор, неговото участие не трябва да е по-голямо от 500 хил. щатски долара.

За целите на международния формат, участието в конкурса протича задължително на английски език, уточниха от МИЕ.

Победителят в българската надпревара, който ще представи страната ни в Копенхаген, ще стане ясен на 13 юли.

Избраният за най-добър творчески предприемач в света ще получи от датските организатори награда от 50 000 щатски долара за целите и реализацията на своята бизнес концепция. Разходите за пътуването и хотела на българския финалист са за сметка на българските организатори.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?