Български канал за проститутки разбит във Франция

Шестима души, сред които четири българки, са задържани от вторник до четвъртък тази седмица в югоизточния френски град Лион и в района на източния град Макон при акция по разбиване на мрежа за проститутки от България. Останалите двама от групата са мъже с френско гражданство, пише в днешното си електронно издание в. Журнал дьо Сон-е-Лоар, цитирано от БТА.

Едната от българките, на 28 години, е задържана вчера и ще остане в предварителния арест по подозрения, че е организатор на престъпната мрежа. Другите три момичета, на по 22 години, са освободени, както и двамата 28-годишни мъже.

Сигналът за престъпната мрежа е подаден в края на 2003 г. от две български проститутки, действащи в района на Макон. Те заявили пред полицията, че желаят да напуснат средите на проституцията и да издадат участниците в мрежата, чиято жертва са станали. Разследването продължило 6 месеца и било доказано, че проститутките пристигали във Франция легално като туристки, а престоят им бил продължаван чрез фалшификации. Понякога, след изтичането на разрешения срок за престой, те бивали сменяни с други момичета, също от България.

Всяка от тях заработвала между 30 и 50 евро от клиент, което им докарвало от 1500 до 2000 евро на седмица. Голяма част от тези суми била изпращана в България, където средната месечна заплата е около 50 евро, пояснява електронното издание.

Споделяне

Още от България