Български медии: Морално атентаторите в Париж вече са осъдени от нормалните хора

Свободата на словото е едно от най-големите постижения на цивилизования свят. Журналистите имат мисията да я защитават и не могат да бъдат сплашени да се откажат от нея дори с цената на кървави жертви. Това се посочва в позиция на български медии по повод атентата срещу редакцията на сатиричното издание "Шарли Ебдо" в Париж.


"Вярваме, че журналистическа общност по целия свят ще покаже решимостта си да брани правото за свободно изразяване на мнения, независимо от религиозни, етнически и политически различия", се посочва в позицията.

В нея се заявява още, че "зловещите терористични актове и никакъв друг вид натиск не могат да ни отклонят от нашия дълг пред обществото и демокрацията".

Изказваме съболезнованията си на френските колеги и се надяваме, че атентаторите ще бъдат заловени и юридически осъдени. Морално те вече са осъдени от всички нормално мислещи
хора, пише в позицията, подписана от Павел Станчев Венелина Гочева, издател; Борислав Зюмбюлев, гл. редактор на в. "24 часа"; Петьо Блъсков, гл. редактор на в. "Труд"; Николай Пенчев, гл. редактор на в. "България днес"; Слави Ангелов, гл. Редактор на в. "168 часа"; Силва Зурлева; Вяра Анкова, генерален директор на БНТ; Радосвет Радев, ДАРИК Радио; Константин Вълков; Галя Прокопиева и Максим Минчев, генерален директор на БТА.

Споделяне

Още по темата

Още от България