"Български пощи" ще откриват свои офиси в 14 от станциите на метрото

"Български пощи" ще откриват свои офиси в 14 от станциите на метрото

"Български пощи" имат готовност да открият свои офиси в 14 от станциите на софийското метро, обяви директорът на държавното дружество Деян Дънешки. В четвъртък престои Столичният общински съвет трябва да гласува даване на "зелена светлина" на оператора на подземната железница "Метрополитен" да отдаде под наем тези помещения. Магазинчетата се очаква да заработят в средата на април, добави Дънешки пред БНР.

В офисите ще се предлагат редица дейности. "Плащане на сметки, продажба на вестници, пощенски пратки, куриерски услуги, всичко, което може да улеснява хората, които се движат в метрото, ще го предлагаме", каза още Дънешки.

"Български пощи" пое разпространението им с решение на Министерския съвет от март 2020 г. Това се случи след като изненадващо веригата Lafka, свързана с Делян Пеевски затвори дейността си.

От доклада, внесен за разглеждане в СОС от Карлос Контера от ВМРО и Николай Стойнев от ГЕРБ са изброени и 14 станции. Това са "Хаджи Димитър", "Театрална", "Орлов мост", "Патриарх Евтимий", "Медицински университет", "Булевард България", "Красно село", "Витоша", СУ "Свети Климент Охридски", "Александър Малинов", Акад. "Александър Теодоров Балан", "Младост 3", "Обеля", "Хан Кубрат".

От данните в доклада става ясно, че цената за наем е 7 евро за квадрат на станция "Хан Кубрат", а най-високата цена е на станцията на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - 17 евро на квадрат, следва бул. "България" - 13 евро на квадрат.

Споделяне

Още от България