mediapool.bg Ти си това, което четеш

Български самолет бе евакуиран в Щутгарт заради пиянска свада за "бомба"

18:55 | 18 юни 2017 | 2 коментара

Пиянска свада с отправени заплахи за "бомба" е предизвикала евакуация на български самолет на летището в Щутгарт в неделя. Заплахата за инцидент на летището в западногерманския град е била свързана със самолет на частната компания "Българиан Еър Чартър", съобщиха от летището във Варна, където вече кацна машината със 180 пътници.

Опасност от бомбена заплаха беше обявена на летището в Щутгарт и всички полети бяха временно отменени, съобщи по-рано в. "Билд" в електронното си издание, като първоначално посочи, че самолетът е на авиокомпания "България Ер", но по-късно коригира информацията си. Заплахата била обявена след спор между трима пътници, единият от които обвинил друг, че планирал терористичен акт в самолета.

Суматохата са предизвикали руснак в нетрезво състояние и германец. И двамата са младежи на 18- 19 години. Те са били задържани от германската полиция.

Пътници от полета разказаха, цитирани от бТВ, че двамата са се спречкали, като единият е казал "бомба" или "ще взривя самолета".


Екипажът възприел заплахата сериозно и извикал представители на правоохранителните органи. Полицията със специално обучени кучета и сапьори е претърсила самолета.

По-късно бе съобщено, че ситуацията е под контрол и летището работи в обичаен режим. Полицията води разследване на произшествието.

Самолетът трябваше да излети в 11:40 ч. местно време (12:40 ч. българско) и да кацне във Варна в 15:05 ч., но закъсня с близо два и половина часа.

На борда пътуваха 172 души, почти всички – германски туристи, които идват на почивка у нас.

От авиокомпанията "Българиън Еър Чартър“ отказват официална информация и детайли, докато членовете на екипажа не предадат докладите си.

В резултат на инцидента се забави полетът на пътниците, които трябваше да пътуват със същия самолет от Варна за Дрезден.

Още от Европа