Български шофьор на ТИР арестуван на италианско пристанище за трафик на хора

Служители на финансовата полиция и митничари откриха на пристанище Анкона трима афганистанци в двойно дъно на камион ТИР с гръцка регистрация, съобщиха днес италиански медии, цитирани от БТА.

Камионът е пристигнал с гръцки ферибот и е пътувал за Холандия, а неговият водач е български гражданин. Афганистанците са платили по 4 хиляди евро всеки за незаконния превоз при нечовешки условия, като са рискували живота си.

Те ще бъдат репатрирани в Гърция, а българинът, чийто данни не се съобщават, е въдворен в затвора по обвинение в трафик на хора и подпомагане на незаконна имиграция.

Пристанище Анкона е не само най-натовареното в Италия с 1,5 милиона пътника и 200 хиляди ТИР-а годишно, но то е и най-охраняваното главно заради трафика на хора и наркотици, както и заради контрабандата на цигари.

През януари там бе задържан български ТИР с над 3,5 тона цигари без бандерол. Миналата седмица на пристанището бе арестуван българин, след като в лекия му автомобил служебно полицейско куче надуши тайник с 33 килограма хероин на стойност 4 милиона евро.

Споделяне

Още по темата

Още от България