Български шофьор на тир е ранен при катастрофа в Италия

Български ТИР е участвал в тежка катастрофа в Италия, а шофьорът му е ранен, съобщи БНР Според данни на италианската полиция, другият водач - също на тежкотоварен автомобил, е загинал.

Жертвата е хърватски гражданин. Причините за катастрофата се изясняват. Произшествието е станало на автомагистрала А14 и блокира движението часове наред в посока от и към Болоня.

Двата камиона са се блъснали един в друг, в резултат на това са се обърнали, единият от тях напречно на пътното платно. При удара камионите са се запалили. Въпреки намесата на пожарникарите, огънят е бил загасен трудно заради товара от хартия и желязо. Двата тежки автомобила са изгорели напълно.

Очевидци, спрели зад горящите камиони, успели да помогнат на българския шофьор, докато за хърватския му колега това е било невъзможно, тъй като притиснат в обхванатата от пламъците кабина.

Катастрофата е станала между изходите за град Имола и Равена. Трафикът бе блокиран и в двете посоки, където се образуваха задръствания от над 10 км. Движението за над 7 часа бе сложно заради отклоненията извън засегнатия участък от магистралата.

Споделяне

Още от България