Български спортисти започват подготовка на 13 май

Български спортисти започват подготовка на 13 май

Спортният министър Красен Кралев одобри списък на български спортисти, включени в програмата за олимпийска подготовка, които от 13 май започват тренировки на националните спортни бази в страната. 

Министерството на здравеопазването одобри плана, предложен от спортното министерство за предприетите мерки срещу Covid-19.

Високопланинската база "Белмекен" ще бъде на разположение на националните ни отбори по борба, бокс, плуване, джудо и карате, заедно с техните треньори и длъжностните лица към тимовете. "Спортпалас" във Варна ще бъде използвана от индивидуалните състезателки по художествена гимнастика и отборите по вдигане на тежести, фехтовка, олимпийско таекуондо и бадминтон. В комплекс "Раковски" в София ще бъдат настанени момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика и състезатели по спортна гимнастика, а гребните бази в Кърджали и Пчелина ще приемат националите по кану-каяк и гребане. 

В спортните центрове ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки, а достъпът за външни лица ще бъде забранен. Представителите на отборите и персоналът на базите ще бъдат подложени на тестове за коронавирус COVID-19 преди да започнат подготвителните лагери.

Очаква се в понеделник Министерството на здравеопазването да одобри плана за подновяването на футболното първенство в България.

Споделяне

Още от Спорт