Български студенти във Франция подкрепят протестиращите си колеги в България

В декларация български студенти, учещи в Страсбург, Париж и Лион, заявяват, че "застават твърдо зад колегите си, окупирали СУ, ВТУ, НБУ, НАТФИЗ, ПУ, НХА и всички други университети в страната, включили се в протестните действия".

Декларацията, цитирана от БТА, е до "българския народ, до 42-то Народно събрание и до "Ранобудните студенти".

Ние съзнаваме проблемите на българската държава и действията на политиците, които единствено утежняват тези проблеми, посочват българските студенти във Франция. Те допълват, че именно в състоянието на държавата, наред с аморалността на политиците, с олигархичните кръгове, които държат властта и образователната система, откриват част от главните причини да са далеч от дома.

"Но ние не сме избягали от проблемите, а милеем за България, която е наша родина. Ние искаме да се върнем в България по-силни, по-знаещи и по-можещи, за да работим за доброто на родината ни", декларират студентите.

Те заявяват в декларацията, че подкрепят исканията на "Ранобудните студенти" - "за незабавна оставка на министър-председателя Пламен Орешарски, за незабавно разпускане на 42-то Народно събрание, за насрочване на нови парламентарни избори в най-кратък срок и за започване на дългочаканата реформа в образователната система от следващото Народно събрание".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?