Български тираджия арестуван в Италия с 1 милион евро фалшиви банкноти

Служители на финансовата полиция в сътрудничество с митнически инспектори на пристанище Анкона са открили 1 милион евро фалшиви банкноти, укрити в камион ТИР, който пристигнал с ферибот от Гърция, съобщават италиански медии, цитирани в четвъртък от БТА.

В информациите се посочва, че водачът на камиона е българин. Той заявил, че пътува по работа за Алесандрия - град с около 95 хиляди жители в областта Пиемонте, разположен в триъгълника Торино-Милано-Генуа, което го прави особено важен център на разпределение на товари.

При огледа военните полицаи открили двойно дъно по протежение на каросерията на ТИР-а с два отвора за достъп под предните седалки. В тайника под седалката за пътници били намерени 2 хиляди купюра от 500 евро, които се оказали изключително качествени фалшификати. Даден е ход на разследване с цел да се установи цялата верига до пазара на фалшиви пари.

Носещият отговорност за незаконния транспорт е арестуван по обвинение в пренасяне на фалшифицирани банкноти на италианска територия, се уточнява в информациите, които не съдържат данни за шофьора и камиона.

Италианският закон предвижда наказание от 3 до 12 години лишаване от свобода.

Споделяне

Още от Европа