Български трафиканти измъчвали жестоко сънародничка в Гърция

Българка, която е била вкарана нелегално в Гърция, е открита в плевня от полицията, вързана до куче, след като била бита и сексуално насилвана от трафиканти на хора, съобщава във вторник в. “Катимерини”, цитиран от Kafene.net.

Полицията е арестувала две жени и мъж - всичките български граждани, и продължава да издирва още двама заподозрени. Властите съобщават, че 37-годишната жертва е била държана в плевнята в село Адендро край Солун от месец октомври миналата година от трафиканти на хора, които са искали от нея да заплати 3500 евро за това, че са я прекарали в Гърция през 2003 г.

Според шефа на местната полиция жената е била измъчвана по най-жесток начин, тежала е само 40 кг и не е могла да стои на краката си.

Първоначално тя е била докарана в Гърция заедно със съпруга си. Двамата са изплащали дълга си към трафикантите, като са им давали около 80% от дневния си доход от 25 евро, който са получавали за работа във ферми. Съпругът ѝ обаче е бил заловен от полицията и екстрадиран, докато жената е била затворена в плевнята. Трафикантите са изисквали остатъка от дължимите пари от съпруга ѝ в България и са заплашвали да отвлекат двете им деца. Гръцката полиция е започнала разследване, след като съпругът съобщил неотдавна за инцидента на местните власти. Жертвата, чиято самоличност не се съобщава, се намира в болница.

Споделяне

Още от Балкани

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?