Българските грации с нови три медала от Баку

Тимът с новите медали

Още три медала прибавиха към сметката си от  Световната купа по художествена гимнастика в Баку българските грации в неделя и завършиха изключително успешно шампионата в Азербайджан.

Капитанът на отбора Невяна Владинова безапелационно спечели златен медал на лента, а ансамбълът грабна завоюва сребро и бронз съответно за съчетанията си за топки и въжета и с обръчи, съобщиха от Федерацията по художествена гимнастика.

В предишния ден от шампионата момичетата взеха златото в многобоя, а индивидуално Владинова се окичи с бронзовия медал в същата категория, както и с бронза на топка.

Първия златен медал в кариерата си за Световната купа Владинова получи след блестящо съчетание с лента на песента "Булерия" на испанеца Давид Бисбал. Тя получи оценка 17.600 точки и се изкачи на върха на стълбицата на победителите
 
В другите финали Владинова взе бронзово отличие на топка със 17.150 точки, но на бухалки и обръч остана четвърта.

Със съчетанието си на три топки и две въжета в неделя Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Теодора Александровa спечелиха сребърния медал със 17.350 точки. Грешки ги оставиха на трето място в надпреварата с обръчи.

Тимът се завръща в България в понеделник вечерта.

Споделяне

Още от Спорт