Българските предприятия търсят все повече зелена енергия

Българските предприятия търсят все повече зелена енергия

Все повече български предприятия търсят енергия от възобновяеми източници, за да изпълнят екологичните си цели, и получават сертификати, че ползват такава.

Поредният такъв потребител е един от водещите български производители на текстил - "Пи ен джи 1962", който получи сертификат, че половината от ползваната от него енергия е вятърна,. Това съобщиха от търговеца на ток "ЧЕЗ Трейд България", който е връчил сертификата.

"За нас е важно не само да разполагаме с модерни производствени мощности, но и да спазваме високи екологични стандарти. Всичко това ни позволява да отговорим цялостно на изискванията на нашите клиенти и допринася за високото качеството на нашата продукция", каза Милен Петков, управител на "Пи енд джи 1962", чиято фабрика е в село Локорско край София. Предприятието работи не само за българския пазар, но изнася продукция в Сърбия, Румъния, Чехия, Украйна, Франция, Германия, Испания, Латвия, Естония, Русия, а от скоро се изнася и за ЮАР и Сингапур.

"Гордеем се, че все повече партньори търсят зелена енергия и ни се доверяват не само като доставчик на свободен пазар, а ни позволяват да допринасяме за постигането на техните екологични цели", каза Владимир Дичев, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Трейд България".

Сертификатът за зелена енергия се базира на гаранции за произход, издадени от EECS – European Energy Certificate System.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?