Българските "зелени" – пълноправен член на Европейска зелена партия

Европейската зелена партия /ЕЗП/ прие в неделя в Мадрид българската ПП "Зелените" за пълноправен член в организацията си, обявиха от партията в четвъртък.

ЕЗП е единствената зелена партия, която приема партии от ЕС и извън него, уточни Георг Тупарев, съпредседател на "Зелените".

Организацията помага в световен мащаб за учредяването на зелени партии, за разпространяване на идеологията им и с конкретни  действия като създаване на условия за чиста вода, честна политика и избори.

Изключително сме горди и щастливи, че тази организация е избрала точно нас и то с абсолютно мнозинство, заяви Тупарев и добави, че "Залените" ще продължат да защитават каузите си и да представят положителни резултати както досега.

Борислав Сандов, съпредседател на партията, подчерта, че след парламентарните избори се забелязва затвърждаване на досегашния им електорат. "Надяваме се в близките години младите хора, които ни подкрепят дори и от чужбина, да се увеличат, защото "Зелените" работят и резултатите се виждат", поясни Сандов.

Споделяне

Още от България