Българският дебют на "Скулптури" на Иво Димчев ще е на One Dance Week

Българският дебют на "Скулптури" на Иво Димчев ще е на One Dance Week

Българската следа в юбилейното издание на One Dance Week е най-новият спектакъл на Иво Димчев, "Скулптури", който ще бъде показан в Пловдив на 30 септември от 19:30 часа. Едва преди няколко седмици представлението дебютира на сцената на "Фолкстеатер" във Виена и предизвика широк отзвук в артистичните среди и публиката.

Музикалният групов пърформанс, който ще бъде представен за първи път в България именно в Пловдив, е и името на новия албум на хореографа, художник, вокалист, автор на песни, пърформър и провокатор Иво Димчев. Песните от албума са гръбнакът на този уникален 70-минутен спектакъл, стоящ на границата между поп концерт и съвременен танцов пърформанс. В "Скулптури" редом с Иво участват Жордан де Шампс, Елена Араужо, Джаскаран Ананд и Паулина Щор. Акомпаниментът на пиано на живо е на Димитър Горчаков.

Следващите дати от представянето на "Скулптури" включват 7 октомври – Букурещ, 16 октомври – Лондон, 3 ноември – Барселона, 8 декември – Рига, и 8 януари – Ню Йорк. Досега Иво Димчев е участвал в различни издания на One Dance Week с "Париж" (2012) и P Project (2013), в които уникалната му изпълнителска и финансова интеракция с публиката разбуди сериозно духовете в културното и медийното пространство. През последните години Димчев издаде и две книги: Stage Works 2012-2016 и "Лирика и педератуси".

ONE DANCE WEEK се организира в партньорство с Фондация Америка за България и е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Генерален партьор на фестивала е Visa.

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?