"Тhe New American"*:

Българският комунист и шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова може да оглави ООН

"В името на свободата и напредъка време е ООН и Бокова да бъдат демаскирани и спрени"

Ирина Бокова

"Първото което трябва да знаете за Ирина Бокова, е, че тя е кадър на Българската комунистическа партия, дълбоко свързана с режима, извършил масови убийства и завладял страната ѝ. Всъщност шефката на ЮНЕСКО е "бебе в червени пелени" - дете на родители, убедени комунисти". Така американското издание "Тhe New American"описва официалният кандидат на България за генерален секретар на ООН.

В публикация под заглавие "Българският комунист и шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова може да оглави ООН", авторът Алекс Нюман припомня, че според публикация на "Файненшъл таймс" Бокова е смятана за фаворит да оглави ООН.

Очевидно кандидатурата ѝ е приемлива за администрацията на Обама, Кремъл и други ключови играчи. Освен това тя е от правилния пол (бел.ред. напоследък има все повече гласове, че следващият генерален секретар трябва да е жена) и идва от Източна Европа – неща, които днес се смятат като важни за лидерството, отбелязва изданието

"Но коя е Бокова и защо елитът се надява да я види начело на нещо, което мнозина наричат "диктаторски клуб". За някои тя би била на мястото си така, както пасваше в празненствата на Путин за Деня на победата на 9 май, където се чуваше съветския химн, а зад гърбовете им се развяваха комунистически флагове със сърп и чук", посочва авторът.

Той припомня, че "освен че е бил комунистически политик и член на Политбюро (б.р. Георги Боков никога не е бил член на политбюро на ЦК на БКП. Избиран е за секретар на ЦК на БКП) при свирепия режим, бащата на Бокова е бил и главен редактор на пропагандния официоз на БКП "Работническо дело".

Смята се, че бруталната диктатура е избила между 100 000 и 250 000 души, сред които дисиденти, християни и много други. Действителният брой може да се окаже и по-голям.

Според политолога Рудолф Ръмъл броят им е 222 000. Много други са жестоко измъчвани и преследвани.

Въпреки тази варварщина Бокова е била ентусиазиран млад член на БКП и е заемала различни длъжности по време на бруталната диктатура. Заради нейните близки и многобройни връзки с режима и комунистическия ѝ фанатизъм Бокова получава специалната привилегия да учи в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО) - едно от елитните училища на съветския режим, извършил масови убийства.

Бокова остава в БКП, след като тя се преименува на Българска социалистическа партия (БСП) след падането на комунистическия терористичен режим. Въпреки промяната на името с цел получаване на достъп до парични облаги, платени от данъкоплатците в САЩ и ЕС, безкрупулната партия, която е на власт и днес, продължава да бъде доминирана от същите главорези, както и преди, се посочва в публикацията.

Припомня се, че Бокова е изкарала два мандата в българския парламент като член на преименуваната БКП и е била външен министър в правителството на Жан Виденов - друг комунистически функционер. Според изданието Виденов е и бивш агент на българския клон на КГБ, подобна информация обаче не е излизала от Комисията по досиетата.

Изданието продължава очерка за Бокова, като посочва, че сегашният ѝ пост като генерален директор на ЮНЕСКО е бил осигурен с подкрепата на Обама,

Това е притеснително, и не само защото избирането ѝ предизвика масово осъждане от страна на оцелели от комунистическия български ГУЛАГ, които определиха решението като "срамно".

"Но макар да бе срамно, то не бе изненадващо", посочва авторът на публикацията.

Според него ЮНЕСКО е "такъв развъдник на комунисти, престъпници, диктатори, ислямисти, масови убийци и антиамерикански радикали", че администрацията на Роналд Рейгън е оттеглила САЩ от нея.

"Не е изненадващо, че кандидатурата на Бокова за ООН се вижда като възможност да се даде по-голям глас на автократите от Третия свят в "глобалното управление", докато човечеството се готви за това, за което глобалистите говорят като за свой нов, "многополюсен" световен ред. Работата на Бокова ще бъде да улесни този преход. За американците и милиардите жертви на комунизма по света обаче кандидатурата и статутът ѝ на фаворит представляват отлична възможност да демаскират ООН и членуващите в нея режими като такива, каквито са - заплаха за човечеството и свободата", се посочва още в публикацията.

Според автора в САЩ и света все повече се осъзнава тази заплаха, като човечеството трябва да работи за разпускането на ООН и да преследва всички комунисти, които са се отървали безнаказано след разпадането на СССР.

"В името на свободата и напредъка време е ООН и Бокова да бъдат демаскирани и спрени", завършва статията.

*"Тhe New American" е крайно дясно издание на организацията "John Birch Society", което се самоопределя като образователна организация, която подкрепя антикомунизма. http://www.jbs.org/

 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?