Според местен вестник

Българският консул в Бурса спрял да издава визи в знак на протест срещу шумен съсед

МВнР отрича: Консулството работи нормално

Българският консул в Бурса спрял да издава визи в знак на протест срещу шумен съсед

Българският консул в Бурса Димитър Хаджиев е отказал да издава за един час визи в знак на протест срещу съсед, който вдига шум, и срещу бездействието на турската полиция по случая. Това става ясно от публикация във вестник "Бурса Хакимийет", достоверността на която обаче бе отречена от българското външно министерство.

Според вестника в понеделник консулството прекъснало за един час издаването на визи.

Протестът продължава и във вторник, когато консулството ще прекъсне за два часа издаването на визи, в сряда - за три часа, а в четвъртък - през целия ден, пише вестникът.

Причината за протеста на българския консул била битов проблем.

Димитър Хаджиев живеел под наем в апартамент в квартал "Нилюфер" в Бурса. Но съседът му от горния етаж непрекъснато, по всяко време на деня и на нощта вдигал нетърпим шум.

Особено нощно време вдигал толкова много шум, че Хаджиев не можел да спи и бил неспособен да работи.

Хаджиев напуснал жилището. Той съобщил за случая на полицията в квартал "Нилюфер", но не получил никакво съдействие от нея.

Консулът предприел тази форма на протест в консулството, което се намира в квартал "Хюрриет", за да привлече вниманието на валията на Бурса Шерафеттин Харпут и на властите в Бурса към проблема.

Българското консулство в Бурса издава по около 150 хиляди визи годишно.

От външно министерство съобщиха обаче, че информацията не отговаря на истината – консулството работи нормално, а издаването на визи не е било спирано и за минута.

Споделяне

Още от Европа