Българският парламент осъди терористичните актове в Истанбул

Единодушно българският парламент прие декларация, с която осъди серията терористични актове в Турция, причинили смъртта на над 30 човека и ранили стотици хора.

Декларацията бе гласувана извънредно, в самото начало на пленарното заседание в петък. В документа Народното събрание изразява покруса и възмущение от варварските актове на тероризъм срещу религиозни центрове, дипломатически представителства и граждански обекти, извършени през последните няколко дни в Истанбул. Българските депутати изказват съболезнования на пострадалите семейства и се солидаризират с народа на Турция.

и споделят неговата болка. В документа се посочва, че никаква морална или политическа кауза не може да оправдае международния тероризъм.

Народните представители остро и категорично осъждат всякакви форми на терористични актове и ги приемат като открита агресия срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Българският парламент пледира за по-нататъшно обединяване на усилията на международната общност в борбата срещу проявите на световния тероризъм и препотвърждава, че това е един от основните приоритети на българската политика.

В декларацията се изразява увереност, че обединените усилия на демократичната общност ще защитят моралните и човешките ценности.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?