Българският топ терорист продава дюнери на пазара в Димитровград

Българинът, попаднал в списъка на световните терористи редом с Осамма бен Ладен, продава дюнери на Димитровградския пазар. Тони Радев Миленов от Хасково отрече да е свързан с терористите, отнели живото на близо 200 души в Мадрид на 11 март.

Ако е така, нямаше да съм на пазара, а в затвора, посочи той. Не отговори дали е бил в Испания обаче преди атентатате, каза че е пътувал из Европа, бил в Германия.

"Това са клюки", каза Тони пред репортер на Дарик радио.Според испанските медии той е напуснал Испания на 3 март и е задържан у нас след като властите са уведомили Интерпол, че издирват Тони Радес и още пет лица от източноевропейски държави.

Основното подозрение е, че българинът имал връзка с оръжията (три автомата и един пистолет), намерени в апартамента в "Леганес", където се самовзривиха група терористи. Името и телефонният номер на Радес са били открити по време на обиск в дома му, извършен от испанската полиция няколко дни след атентатите.

Срещу Тони - Тунджай бе образувано следствено дело в Националната следствена служба, след като испанските власти са информирали българското МВР за връзка на българина, който според тях е продал оръжие на терористите.

За да попадне той в националния списък на терористите обаче бе направена специална промяна, която позволява да се включат лица, срещу които има образувани следствени дела. Иначе конкретно обвинение за извършено престъпление от нашенеца, не е повдигнато. Предполага се, че той е под наблюдение на спецслужбите, които още търсят доказателства за връзките му с терористите.

Още от България