Българско-руска телевизия започва излъчване от 1 март

Българско-руска телевизия започва излъчване от 1 март

От 1 март започва излъчването на телевизионния канал HMTV, а зрителят ще има избор дали да гледа предаванията на български или руски език. Съветът за електронни медии (СЕМ) е разрешил регистрацията на новата "национална търговска телевизия" на последното си заседание, става ясно от сайта на Съюза на журналистите в България.

Притежател на телевизията е компанията "Хоризонт медия" и централният ѝ офис е във Варна. Дружеството се представлява от Александър Каминин. Новият канал ще върви по кабел и сателит.

"Желанието на HMTV е да се разпространява в цялата страна. Програмата ще е 24-часова и ще е със специализиран профил", се казва в съобщението на Съюза на журналистите.

От "Хоризонт медия" казват, че HMTV ще бъде денонощен развлекателно-познавателен филмов канал, който се излъчва в HD формат. "Той е замислен и се създава от международен българско-руски екип от професионалисти в областта на телевизията. HMTV ще представя нови филми и съвременна класика от игралното и неигралното кино, създадени от водещи руски и световни кинематографи. Според авторската концепция, HMTV е телевизионен канал за семейно гледане", твърдят от дружеството собственик.

Споделяне

Още по темата

Още от България